Sunday, August 23, 2015

Venice preview - TDG related articles - LGBT issues

...This year’s winner of the Oscar for Best Actor, Eddie Redmayne, will be on the Lido with new film The Danish Girl. After his remarkable transformation into the disabled Stephen Hawking in The Theory of Everything, his performance as Lili Elbe, one of the first recipients of gender-reassignment surgery, is likely to be one of the festival’s biggest talking points. It should also ensure the young Briton is a strong contender for the festival’s Volpi Cup for acting....

 #Venezia72 work is in progress (x)  -  Installations. The Sun Finally ...(x) (x)

If you are ready to let #Venezia72 get at your front door, then check out @venice_salaweb.
You will not be in Venezia but want to watch movies? Here's the whole EsternoNotte program

dailykos.com: Actors play trans in search of Oscars
Article about 'The Danish Girl' and 'About Ray', with a description of Lili's backstory and Out interview quotes. Intelligent approach of the transgender issues by a trans woman author rserven.
"I do get the point about the inappropriateness of using trans people who have already transitioned to portray transgender people who are just transitioning. But everyone knows the real reason to use cisgender people to play transgender people in films is the ability to use name actors in the cast in hopes of a bigger payday and more awards."

"...On top of practically dripping with talent, being an ultimate fashion icon, and having the most beautifully freckled 
face in history, Ed has now spoken out in support of Caitlyn Jenner and even had the guts to admit that he held 
some serious misconceptions about the trans* community in the past..."

Indiewire: 'About Ray' Director Gaby Dellal Ignites Controversy With Very Problematic Interview
...Gaby Dellal gave an interview to Refinery29 about the upcoming "About Ray," an inter-generational story focusing on a transgender boy (Elle Fanning) and his supportive mother (Noami Watts) and grandmother (Susan Sarandon). And unlike a recent interview in which Eddie Redmayne (who plays a transgender woman in another fall release, "The Danish Girl") offered thoughtful and respectful words on the community he's representing, Dellal presented herself quite problematically...

RESPECTFUL PORTRAYAL: The real Lili Elbe and Eddie Redmayne as Elbe 
for The Danish Girl location filming in Copenhagen (source: bespokeredmayne)

bespokeredmayne: It’s clear that what the filmmakers and stars say about this sudden spate of LGBT films is going to be reviewed as intensely as the films themselves. This is a good example, and Eddie Redmayne receives a thumbs-up for his recent Out Magazine interview about The Danish Girl.

Note: One of my Italian Redmayniac friends invited me to Venice to the Premiere. I can go, because Venice is not too far from where I live, so I hope that everything will be alright and finally I can meet Eddie. Root for me!

2 comments:

  1. Sok szerencsét a találkozáshoz!Egy sort gondolkoztam azon,hogy jó lenne menni,mert elég közel van,rá is érnék,csak kísérő nélkül én még a lakóhelyemet,Budapestet se hagytam el soha,nemhogy külföldre mentem volna.Az anyagi oldaláról már nem gondolkoztam el,de most kaptam ajándékba egy londoni hosszú hétvégét,úgyhogy ne panaszkodjak.A szüleim meg biztos hátast dobnának ettől az ötlettől,mármint hogy egy külföldi filmfesztiválon nyomorogjak a tömegben egy pár másodperces találkozásért egy olyan valakiért,akiről ők azt se tudják,kicsoda.Minek?-kérdeznék.Ráadásul amikor megpillantanám,azért sírnék,mert látom,amikor meg elmenne,akkor meg azért.Azt biztos megpróbálnám elmondani neki,hogy mennyire jó volt Balem Abrasaxként,bár sejtésem szerint nem erre a szerepére a legbüszkébb,de nekem akkor is ő marad a legcsodásabb űrlény az univerzumban.A blogodat már régóta látogatom,sokáig egy angol oldalt figyeltem,de szerintem a tiéd információdúsabb.Amúgy egy magadkorabeli nő hogy viszonyul Eddie-hez,mint rajongás tárgyához?Gondolom nem úgy,mint egy huszonéves,bár engem eleinte feszélyezett az a 8 év korkülönbség(25 vagyok),főleg akkor,mikor megtudtam,hogy nem 20,hanem már majdnem 30 éves,pedig annyira 20-nak látszódott a Katedrálisban.Ez a komment kicsit hosszú lett,remélem nem baj.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Örülök, hogy tetszik a blogom. A rajongó barátaim között többen is vannak, akik 40 fölöttiek. Van a személyiségében valami, ami vonzóvá teszi a számunkra is. Ez a vonzalom nem romantikus jellegű, egyszerűen csak jó érzéssel tölt el, ha látom, vagy olvasok róla. Csodálom a tehetségét és mint ember is nagyon szimpatikus. Az utazás valóban kicsit félelmetes nekem is, de úgy döntöttem, hogy mégis vállalkozom rá, mert végre szeretnék egy kicsit kilépni az unalmas hétköznapokból. Már majdnem 3 éve a rajongója vagyok és ez alatt az idő alatt elég jól megismertem, de még személyesen nem tudtam vele találkozni. Most lehetőség adódott rá, ezt nem hagyhatom ki. Az sem mellékes, hogy találkozhatok az olasz barátaimmal és már szeptember elején láthatom a filmet.

      Delete

Your comment can be published after moderation